cofa Jawatan Kosong Laku Management - DBJOBASIA.COM - Terbaru! Jawatan Dibuka. Jawatan Kosong Laku Management | DBJOBASIA.COM - Terbaru! Jawatan Dibuka. -->
Home » , , » Jawatan Kosong Laku Management

Jawatan Kosong Laku Management

Written By Roland Jb on Khamis, 7 Januari 2021 | Januari 07, 2021

 LAKU Management Sdn Bhd, sebuah syarikat milik penuh Kerajaan Negeri Sarawak ditubuhkan pada 7 Jun 1995. 

Syarikat ini mengadakan perjanjian konsesi dua puluh lima tahun dengan Kerajaan Negeri untuk pengeluaran, pengedaran air minum dan pengumpulan hasil air di 3 bandar bandar Utara Miri, Bintulu dan Limbang di Sarawak. 

Ia mula beroperasi pada 1 Januari 1996, mengambil alih tanggungjawab di atas dari Jabatan Kerja Raya.

jawatan kosong laku management
telegam jawatan kosong

LAKU dengan jumlah kakitangan sekitar 400 mempunyai pejabat Korporat di Miri dan masing-masing sebuah Pejabat Daerah di Miri, Bintulu, Limbang dan Samalaju.

Justeru Laku Management mempelawa warganegara untuk mengisi Jawatan Kosong Laku Management seperti dibawah.

Senarai Jawatan Kosong Laku Management.

1. Maintenance Technician – Miri and Bintulu (2 positions) 


 Terlepas jawatan yang dinanti? Dapatkan DISINI.

Tugas

 • Para penyandang jawatan akan melaporkan kepada Penyelia Penyelenggaraan. Dia akan bertanggungjawab untuk pembaikan paip air dan kerja-kerja lain yang berkaitan dengan bekalan air.

Keperluan

1. SPM kredit dalam English, Bahasa Malaysia dan Science 

2. Pengetahuan asas dalam main laying, plumbing and pipe-fitting memberi kelebihan 

3.Cara komunikasi yang bagus dan berketrampilan baik

4. Pengetahuan komputer

5. Memiliki lesen memandu kelas B2 dan D

6. Sanggup bekerja pada lepas waktu pejabat


facebook jawatan kosong


CARA-CARA MEMOHON

Imbuhan setaraf dengan kelayakan dan pengalaman. Calon yang berminat dijemput untuk menghantar secara terperinci gambar berukuran pasport terkini , sijil yang berkaitan, gaji semasa dan yang diharapkan tidak lewat dari 21 Januari 2021 ke alamat dibawah.

Senior Manager – Human Resource and Administration 

LAKU Management Sdn. Bhd. 6 th Floor, 

Soon Hup Tower, Lot 907, Jalan Merbau, 98000 Miri.

Info


 BACA JUGA TIPS TEMUDUGA INI YANG BANYAK MEMBANTU CALON TEMUDUGA.

Ketahuilah rahsia dan kriteria calon berjaya ini.

 • Penjelasan terperinci tentang 11 rahsia berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temu duga.
 • Ketahui 9 kriteria calon temu duga yang dipilih dalam temu duga kerajaan. Kriteria ini akan dinilai sepanjang temu duga. Anda perlu bersedia dengan mengetahui kriteria-kriteria tersebut supaya anda dapat menonjolkan diri anda seperti yang dikehendaki oleh panel temu duga kerja kerajaan.
 • Pembongkaran persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga kerja kerajaan. Ada diantaranya yang selama ini anda tidak menyedarinya dan mengetahuinya bahawa ia adalah salah satu punca anda gagal temu duga yang pernah dihadiri sebelum ini. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.
 • Pendedahan Teknik “Competency Based Interview (CBI)” yang perlu diketahui oleh calon-calon temu duga kerja kerajaan. Teknik ini digunakan dalam temu duga kerja kerja kerajaan pada masakini.  Anda akan lebih bersedia untuk menjawab 4 perkara akan diuji dalam soalan-soalan temu duga yang mengunakan Teknik CBI ini. 
 • Pembongkaran 31 tips mudah untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan.  Anda akan didedahkan tentang panduan yang perlu diikuti supaya anda lebih tenang dan yakin menghadapi sesi temu duga. Ketahui tip-tip mudah ini dan kemudian anda praktikannya. Anda PASTI layak dipilih dalam temu duga kerja kerajaan seperti mereka yang telah berjaya berkhidmat dalam perkhidmatan awam.
 • Adab temu duga dan etika pakaian yang PERLU dan ELAKKAN semasa menghadiri temu duga kerajaan. Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting untuk anda ‘menawan’ mereka. Jika anda berjaya ‘menawan’ panel temu duga, peluang anda untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan adalah sangat tinggi.
 • Pembongkaran 4 proses temu duga kerja kerajaan dalam bentuk grafik yang mudah difahami. Setiap proses mengandungi perkara-perkara penting yang dinilai oleh panel temu duga. Pengetahuan mengenai proses-proses ini akan meningkatkan keyakinan anda semasa menghadiri temu duga.
 • 20 contoh soalan berserta jawapan yang popular di kalangan panel temu duga. Walau pun soalan-soalan tersebut popular, anda perlu mengetahui cara menjawabnya. Jawapan-jawapan anda sangat penting untuk menentukan kejayaan temu duga yang anda telah hadiri.
 • 115 tambahan soalan-soalan temu duga supaya anda lebih bersedia dan yakin. Pengetahuan mengenai soalan-soalan tersebut serta latih tubi menjawabnya mampu menonjolkan kelebihan diri anda daripada calon-calon lain.Anda tampak berpengetahuan, bersungguh-sungguh dan berminat untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam. Ini memberi BONUS kepada anda.
 • 6 Rahsia yang perlu anda ketahui dan lakukan untuk berjaya dalam temu duga kerajaan.
 • Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bagi menghadiri temu duga kerajaan. Walau pun sesuatu perkara itu dianggap mudah dan remeh, tetapi ia boleh mengurangkan markah temu duga anda.
 • Dan banyak lagi pendedahan dan pembongkaran yang boleh membantu anda membuat persediaan menghadapi temu duga supaya anda layak dipilih untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam dalam temu duga kerja kerajaan.
Klik dibawah untuk lebih lanjut.

Share this article :

0 comments:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari Blog Ini

Powered by Jasper Roberts - Blog

Jawatan Kosong Laku Management

Anda memiliki PMR, SPM, STPM, Degree dan sebagainya, kami merupakan portal jawatan kosong mengemaskini pelbagai jawatan kosong setiap jam.

Hantar Jawatan Kepada Saya

Enter your email address to subscribe to us.
We don't like to do spam!
Dikuasakan oleh Blogger.

Kemaskini Jawatan Terbaru

Jangan Terlepas Jawatan Ini

 
Support : ApplyJobHere | Facebook | Telegram
Copyright © 2013. DBJOBASIA.COM - Terbaru! Jawatan Dibuka. - All Rights Reserved
Responsive by Therjab Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger